Topp 5 i Madrid med barn

När man jobbar på resebyrå kan man ha riktig tur och vinna lite allt möjligt vid olika arrangemang. Festligt värre är det framför alltid i juletid; jag har både vunnit pikétröjor som var minst 2 nummer för små, inlagda gurkor, en burk sill (!) och flygbiljetter. Det är ju kanske främst sistnämnda man hoppas på. När man vinner flygbiljetter till Madrid – som är staden där jag pluggade på universitet på 90-talet – så blir man så glad att man inte bara åker en långhelg utan snickrar ihop en familjesemester på höstlovet. För såklart att jag vill visa “min” stad för mina tjejer! Min man fick förresten också följa med…

Madrid är kanske inte lika barnvänligt som Berlin, som med sina breda boulevarder och trädkantade alléer i Prenzlauer Berg och mängder av biergarten med lekplatser, är väldigt avslappnad att besöka med barn.

Men Madrid är en häftig storstad som bjuder på otroligt mycket puls, kul shopping och annorlunda upplevelser.

Bästa boendet med barn

När man ska åka på storstadssemester som familj kan det vara lite knepigt med boende. De flesta hotell har så kallade familjerum, som de facto är dubbelrum som i bästa fall har lite mer plats än ett standardrum. Man kan kanske välja en junior suite, men det blir både dyrt och man har ofta bara ett stort rum. Och var ska mamma och pappa då sitta och dricka vin ostört på kvällarna när barnen har gått och lagt sig??? Detta är en fråga att ta på största allvar. Vi kan varmt rekommendera Granvia Capital. Vi hade både vardagsrum med köksvrå och kylskåp plus sovrum. Och så fanns det en rooftop pool med superhärligt loungeområde, hallååå alltså  – Madrid here we come…!


Madrid Río Project

Är det varmt och ni vill ta det lugnt? Ut i en park vetja! Retiron är skön, men om barnen är sugna på vattenlekplats ska ni satsa på Madrid Río, en parkanläggning nära tunnelbanestationen Marquéz de Vadillo. Dessutom finns här gungor, naturlekplatser och ett café precis bredvid vattenlekplatsen, what’s not to like? Ta med badkläder 🙂

Rastron

Madrids fantastiska söndagsloppmarknad är så mycket mer än bara shopping. Det är live-musik, tapasbarer och enormt många små stånd med allt möjligt från barnkläder till plånböcker, möbler, pynt och kläder. Även om man inte köper något är det en upplevelse att bara strosa runt. Det är gott om folk, så håll koll på små och stora så att ingen kommer bort.

Flamenco

When in Spain är flamenco ett måste, åtminstone nån gång! Nu har jag hunnit med en rad olika flamencoföreställningar i mitt liv och jag älskar den smärtsamma sången, uttrycksfyllda dansen, de höga klackarna och den klagande flamencogitarren.

Prova Teatro Flamenco Madrid om du vill få en autentisk upplevelse på en mindre scen som blir väldigt intim. Våra barn tyckte att det var fascinerande att se hur snabba flamencofötter är på en scen…!

Chocolate con churros

En otroligt spansk upplevelse som undertecknad inte kan vara utan. De flesta rekommenderar Chocolatería San Ginés i Madrid, men där kan vara långa köer. Själv tycker jag att man får goda churros lite överallt, huvudsaken är att det hinns med.. 🙂

Plaza Santa Ana

När solen har gått ner, när solen precis har gått upp, mitt på dagen, mitt på kvällen – Plaza Santa Ana är alltid rätt. Slå er ner på ett café och beställ chocolate con churros på morgonen eller tapas på kvällen. I mitten ligger en lekplats och på kvällarna rör sig olika försäljare bland turisterna här. Vi köpte små lysande slangbellor som man kunde skjuta högt upp på kvällshimlen – det fick tjejerna många timmar att gå med.