En smak av Palma

Släpp familjen och ta din bästis under armen till Palma. Gourmetmat, cocktails i toppklass och takpooler under solen – what’s not to like?

Se inte katedralen på en söndag för då är den stängd. Stängda katedraler är svåra att komma in i, men så hinner du lägga tid på annat istället… sippa på ett glas rosé, äta lunch och shoppa till exempel. Och bara hänga liksom.

P.S. Alla katedraler liknar varandra – om du inte hinner med den här, hinner du med en annan. I en annan stad. Men Palmas alldeles ovanligt förträffliga restauranger finns inte överallt.

Fusion-tapas på Ombu – sött, surt, salt, umami. Hoisin duck dumplings, lamb cannelloni, tuna tataki… bara namnen får det att vattnas i munnen. Kan inte rekommenderas nog.

Är du sugen på att resa jorden runt på menyn? Börja kvällen med ceviche, fortsätt med lamb tangerine och svalkande cocktails? Gå till Duke restaurant – asiatiskt, sydamerikanskt och Medelhavet möts på en och samma meny. Eat well, travel often.

Frukost då? Bo på Hotel Saratoga så löser det sig. Har den kanske bästa frukostbuffén jag nånsin har dykt ner i. Kom nästan inte upp igen. Omelett-kock, fruktspett, chokladfontän. Churros con chocolate. Lägg till två takpooler och en takbar med jazz på kvällarna så behöver du inte se dig om efter ett annat hotell. Bienvenidos a Palma 🙂

.