Orlando

I Orlando handlar det mest om nöjesparkerna: Ska det vara Disney – i så fall vilken? Epcot? Eller kanske Universal och Harry Potter World? Vi är stora HP-fans så vi började närstudera vilken park som gällde. Och ser man på – någon som är otroligt duktig på att suga pengar ur barnfamiljer har delat upp Harry Potter World på två nöjesparker – Universal Studios och Islands of Adventure. Om man vill se allt – och det vill man när man nu är här – så ska man ha biljett till bägge parker gärna med biljett till Hogwarts Express så att ni kan ta tåget från den ena HP-upplevelsen till den andra.

Hur många dagar?
Den som älskar nöjesparker av hela sitt hjärta kan med lätthet tillbringa flera dagar i Universal med tillhörande parker. Vi ville gärna hinna med annat också under vår vistelse så vi bestämde oss för att ta Harry Potter World i både Universal Studios och Islands of Adventure på en dag. Nu frågar du dig kanske om det är möjligt? Ja, det är faktiskt det. Ta fram din inre tysk (jawohl ja) när du ska förhandsplanera. För övrigt är det faktiskt sant nöje att stå i kö till både Gringotts Bank och Hogwarts, så man behöver inte förtvivla. Här kan man nämligen konsten att låta besökarna träda in i Harry Potters värld redan i köområdet, och wow-effekten är stor.

Ett par tips:
– Kom hit under lågsäsong (mycket kortare köer och billigare entré)
– Boka biljetterna online (i förväg) – mycket billigare än att köpa på plats!
– Åk hit tidigt på morgonen så att ni är på plats när de öppnar. Och då menar jag duktigt tidigt. Åk helst hemifrån redan nu. Parkerings-platserna är enorma – det tar cirka en halvtimme att ta sig från parkeringsplatsen till entrén där ni ska visa biljetter. Se till att vara vid entrén när de öppnar – inte längst bak på parkeringsplatsen. Sedan går man med bestämda steg till det område som man helst vill se först.
– Köp inte Express Passes i förväg om du är här i lågsäsong. Kolla istället in läget på plats – du kan alltid köpa i parkerna.
– Se till att åka så många attraktioner som möjligt under förmiddagen. De värsta köerna kommer efter lunch.
– Ladda ner Universal-appen, så kan du sätta ett larm som piper när en kö har blivit kortare än den tid du har ställt in.
– Fokus! Ta reda på i förväg vad just ni vill uppleva – det tar ni allra först. Vi var bara i Harry Potter World under vår dag här, men det finns naturligtvis otroligt mycket mer att uppleva i Universal. På Universals hemsida kan du se när alla kvälls-shower och olika föreställningar går av stapeln.

– Kom hit när barnen är så stora att den minsta kan åka allt eller åtminstone det mesta. 7-åriga Olivia är 124 cm lång och fick åka allt i Harry Potter World.

Var ska man bo?

Det kan vara värt att veta att om du bor på hotell inne i nöjesparkerna får du ofta tillgång till parken en timme tidigare än andra gäster plus en rad andra fördelar. Men kostar det så smakar det. Vi bodde istället på 3-stjärniga Holiday Inn Lake Buena Vista och var otroligt nöjda. Stor pool, jacuzzi och stora rum med två dubbelsängar (det har de flesta dubbelrum i Florida). Poolerna hade öppet till sent på kvällen och öppnade tidigt på morgonen, så man kunde ta både morgondopp och slappa i nattjacuzzi. Dessutom äter barn gratis med en betalande vuxen på Applebees som ligger vägg i vägg med hotellet – suveränt! Hela frukostbuffén – gratis för barnen!

Och så var det ju vattenparkerna… världsklass alltså! Vi var på Aquatica och hade en magisk dag, men det finns ju en mängd att välja mellan: http://www.orlando.com/top10/top5-water-parks.htm

Kennedy Space Center

Passa på att åka till Kennedy Space Center när ni ändå är i Orlando. Det är en stor upplevelse både för stora och små att se de enorma rymdfärjorna på nära håll, lära sig mer om den första månlandningen och de tragiska öden som ligger bakom alla framgångsrika uppskjutningar. Dessutom kan man få testa hur det är att skjutas upp i rymden – shaken, not stirred 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s