Kongens Have och kronjuveler

Det perfekta receptet på en sommar- eller höstdag i Köpenhamn – så nära Ströget och ändå så långt borta.

Börja med att ta tåget till Nørreport. Hoppa av och vandra ner till Kongens Have, som byggdes under Christian IV:s tid på 1600-talet. På sommaren hålls konserter här, köpenhamnarna samlas till en picknick med vänner, ligger och solar eller kommer hit för att låta barnen leka. När du har sett dig om i parken går du in på Rosenborg Slott, tar en titt på kronjuvelerna och lär dig mer om allt från de svensk-danska krigen till kunglig gastronomi för en sisådär 400 år sen. Lägg märke till att danskarna berättar om andra historiska slag än i Sverige. Kan det ha att göra med vilka slag vi vann och förlorade…?

Nu har magen börja kurra på både stora och små och då har det blivit dags att gå vidare till Boltens Food Court. Här kan du få allt från churros con chocolate till vietnamesiska specialiteter eller varför inte danska smörrebröd? Spela minibiljard innan maten kommer eller slå dig ner i en fat boy och koppla av.

Nu är du väldigt nära både Ströget och Nyhavn, så antingen fortsätter du att se Köpenhamn med kanalbåtarna i Nyhavn, eller så vänder du näsan mot Ströget och shopping och eftermiddagsfika. Strosa upp hela vägen mot Hovedbanegården och om du har lite större barn med dig (eller inga alls…!) kan en kvällsdrink ackompanjerad av jazz på Library Bar vara ett trevligt sätt av avsluta kvällen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s