Kallt i Köpenhamn? Här får du sommarvärme i vinterkylan

På sportlov med barnen i Köpenhamn? Det kan ju innebära både snålblåst och motvindsregn. Men istället för att envisas med att visa sönderfrusna barn Den lilla sjöjungfrun i styv kuling, ta hela familjen med inomhus till lite sommarvärme i vinterkylan. Because you’re worth it 🙂

Budget

Palmträdgården på Glyptoteket

Glyptoteket är alltid gratis för barn, och gratis även för vuxna varje tisdag. Glyptoteket har en alldeles ljuvlig tropisk palmträdgård i mitten av museet, och här infinner sig en skön stämning bland alla antika stayer, palmblad och smörbakade croissanter i caféet. Ta en funderare över hur det var att leva i det antika Grekland, kolla in de romerska frisyrerna och gå på den egyptiska utställningen och förfasa er över de lite lagom läskiga mumierna – och så kan du ju alltid vara nöjd med att du i alla fall inte har lika många barn som Ramses II – han sägs ha fått långt över 100. Han hade sitt eget dagis, konstaterade vår yngsta. Glöm förresten inte att se efter noggrant på varje mumie – för visst är det ett par fingrar vi kan se sticka ut på en av dem…?

Mittemellan

CopenHot

CopenHot ger bastu en helt ny innebörd. Med utsikt över hela hamnen, det kungliga slottet och Skuespilhuset, sitter du och familjen i panoramabastun och myser. När ni inte sitter i badtunnorna alltså. Att se solen går ner över Köpenhamn här en kall februaridag ger lite lätt nirvanakänsla. Boka deras Hot Days för 300 kr person – vi var här en februaridag mitt i det danska sportlovet och hade turen att få hela stället för oss själva.

Guldkant

Manon les Suites

Manon les Suites är inte ett bara ett 5-stjärnigt hotell med läcker restaurang – deras tropiska poolområde är garanterat att teleportera hela familjen till Bali. Här kan ni se fram emot avslappnad stämning och sköna temperaturer – det kan faktiskt inte bli mer sommar än så här mitt i vintern.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s