Köpenhamn i februari

Jag får hålla med. Köpenhamn är klart bäst på sommaren. Men om man inte vill irra bort sig i en blåsig dansk vinterdepression gäller det att inte hänga läpp utan ta med sig barnen på upptäcktsfärd.

Experimentarium

Faller regnet ner i strida strömmar? Eller är du och ungarna bara sugna på att lära er mer om hur kroppen fungerar, fysikens lagar, styra ett fartyg eller göra enorma såpbubblor? Då är det Experimentarium din bäste vän. 2018 kom Experimentarium med på Time Magazines lista över ”World’s Greatest Places” och det är sannerligen välförtjänt. Här kan du tävla mot barnen i att flytta en kula enbart med tankekraft, ta dig fram genom Sinnenas tunnel, spela musik på laserharpa, eller känna efter hur det känns att dra ett ton. Det känns ganska tungt, kan avslöjas.

Barn 3-11 år kostar 115 DKK och vuxna 195 DKK.

Läs mer på: www.experimentarium.dk

Vinterjazz för barn

För den som vill lyssna på lite härlig barnjazz mitt i vintern kan “Jazz for kids” verkligen rekommenderas. Klappa takten, stampa loss och kanske ni till och med ska sjunga med…?

Fastlagsbullar av alla de slag

Svenska semlor är ju oslagbart goda, men danska fastelavnsboller ligger inte långt efter. Prova Torvehallerne på Nørrebro och passa på njuta av modern saluhalls-stämning, ställ dig in den trendiga kön till Juno eller ta en svensk semla på Bröd på Enghave Plads.

Restaurangfestivaler

Mycket mat för lite pengar, visst låter det helt ok? Under 2 veckor i februari är Köpenhamns gastronomiska värld lättare desperat och har därför kastat sig ut i 3 mat- och dryckfestivaler samtidigt:

DinnerDays: Över 100 restauranger i Danmark är med på Dinner Days och då kan man äta en 3-rätters till 210 kr. 

Dining Week: Samtidigt är det konkurrens från Dining Week som har ett liknande koncept… nej förresten, exakt samma koncept, just det… med andra ord en 3-rätters fast till 215 kr. 

Tivoli Dining Week: Kombinera Vinter i Tivoli med 3-rätters på 12 restauranger på Tivoli. Priset? 215 kr. 

Copenhagen Light Festival

Utforska Köpenhamn efter mörkrets inbrott och gå på jakt efter urbana ljusinstallationer.

Läs mer på copenhagenlightfestival.org

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s