Upplevelser utanför Köpenhamn

Har du och barnen sett det mesta som finns att ses i Köpenhamn? Behöver du en storstadspaus? Det finns så många sevärdheter och aktiviteter bara en timme bort – missa dem inte!

Camp Adventure

En timme söder om Köpenhamn ligger det arkitektritade tornet Camp Adventure och smälter in i naturen. Här kommer du 45 meter upp i luften mitt på södra Själland och kan kombinera besöket med deras klätterpark . Om du inte har fått nog av naturen ligger kalkstensklipporna i Stevns Klint inte långt härifrån. Här går man istället 41 meter ner mot havet.

Tisvildeleje – bästa stranden

En timme norrut hittar du istället underbara stränder på Själlands norra kust, Gilleleje, Rågeleje och sköna Tisvildeleje. Det finns elaka tungor som säger att det bara är stekare från Köpenhamn som kommer hit, men det ska du inte lyssna på. Lilla Tisvildeleje är supermysig! Stranden är lång, inte mycket vågor och här finns gott om charmiga butiker, caféer och restauranger. Och det bästa av allt är kungen av strandkiosker som serverar Aperol Spritz och spelar reggae på repeat bland hängmattor och solstolar. I juli varje år går musikfestivalen Musik i Lejet av stapeln (med ett litet coronaundantag 2020) – kan varmt rekommenderas för både barn och vuxna.

Kronborg slott och Helsingör

45 minuter norr om Köpenhamn ligger Hamlets Kronborg och Helsingör. Nu var det inte Hamlet som byggde det vackra renässansslottet, men här Shakespeares drama uppförs med jämna mellanrum i borggården. Om du kommer hit till jul kan du se fram emot julmarknad, julmusik, pyssel och en massa god mat nere i källarvalven. Precis utanför Kronborgs murar ligger Kulturvarvet; norra Sjællands största scen, bibliotek, utställning och restaurang på en gång. Ta en titt på Museet för sjöfarts fascinerande arkitektur och flanera genom Helsingörs mysiga gränder. Det är buslätt att ta tåget från Köpenhamn och precis lika lätt och billigt att fortsätta med båten över till svenska Helsingborg.

Kragerup gods

En timme väster om Köpenhamn hittar du Kragerup gods som är en liten oupptäckt pärla. Det är både ett historiskt gods med läckra rum och lika läcker mat, men det är dessutom en äventyrspark med zipline och klätterbana. Studsa igenom Go Bounce eller satsa på zipline och klättring i Go Bounce. Kan verkligen rekommenderas för små och stora barn – och deras föräldrar!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s