Barnfamiljernas Djursland

Mitt på Jylland ligger den sköna sommarregionen Djursland som vältrar sig i fantastiska upplevelser för barn och deras föräldrar. Absoluta måsten är ett besök i Danmarks näststörsta stad Århus, karusellerna i Djurs sommarland (Danmarks bästa sommarland om du frågar mig), regnskogsupplevelser i Randers regnskov, och korsvirkeshygge i ministaden Ebeltoft med fregatten Jylland. Och så kan man gå på safari i Ree Park, vandra på hedarna i Mols Bjerge, titta på undervattensvärldar i Kattegattcentret och så finns här långa somriga sandstränder som det passar alldeles ovantligt bra att slicka i sig stora mjukglassar med gräddbollar på toppen. Inte långt härifrån ligger vattenlandet Lalandia och Legoland, så det finns ingen anledning att bara lata sig under semestern i Djursland.

Ebeltoft och fregatten Jylland

Supersöta och pyttelilla Ebeltoft är hur charmig som helst under sommaren med sina korsvirkeshus och kullerstensgränder. Till och med deras rådhus är litet, så litet att det är världens minsta, och om jag inte missminner mig tyckte de danska utvandrarna att det var så gulligt att de byggde en kopia i kaliforniska Solvang . I Ebetolft ska man strosa genom kullstensgränderna och insupa korsvirkeshyggen, ta ett dopp från badbryggan vid hamnen och klättra upp i masten på fregatten Jylland (möjligt under vissa tider på sommaren). En personlig favorit i Ebeltoft är Café Kræmmerhuset där man kan få både smaskiga glassar och moules frites, burgare, sandwiches och en mängd olika specialöl.

Djurs sommerland

Älskar, älskar, älskar Djurs sommarland! Och då finns det ändå en del sommarland att välja mellan i Danmark! Från de vildaste looparna till vattenland och stora grönområden att ta pauser i för både stora och små – Djurs är en heldagsupplevelse man inte får missa när man är här!

Århus

Århus är Danmarks näststörsta stad och kan närmast jämföras med Göteborg. Mysig, strosig och massor av kultur och god mat. Härifrån kan man dessutom ta färjan till Själland och sen fortsätta en dryg timme i bil till Köpenhamn. Läs mer här.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s