Om mig

 En svenska bland danskar i Köpenhamn

När jag reser känner jag att jag lever. Att jag har puls. Som att sväva på himlen.  Eller simma under vatten och inte behöva gå upp för luft . Eller rida i full galopp över en sommaräng och nästan, bara nästan, flyga fram. Precis så. För det mesta vill jag inte hem igen. Det spelar egentligen ingen större roll om jag har rest med familjen till Rhodos eller med jobbet på safari i Sydafrika.   

Familjen består av en man, två döttrar (tvärtom hade ändå varit lite otippat…) och grannens sanslöst tjocka katt som bor lika mycket hos oss som hos grannen. Hemma är Köpenhamnsförorten Valby, i ett gult hus med ett stort päronträd.  Från början från Halmstad. Tonårsveteran när det gäller midsommarfiranden i Tylösand. 

Som copywriter på resebyrå skulle man kunna tro att blir mätt på resor och helst vill stanna hemma med mysbrallor i soffan och softa på semestern. Men nej. Mycket vill ha mer. Så på dagarna jobbar jag med att skriva texter om resor. Långa texter, korta texter. Nyhetsbrev, annonstexter. Reklamfilmer, Facebook. När jag inte skriver om resor eller är ute och reser, så tänker jag på resor. Alltid en ny resa planerad. För det är lika roligt att planera som att resa. Nästan i alla fall…  🙂

Teresa Rörbye

Skriv till mig på info@scanditravelerblog.com

20180410_152227

Säl och solhatt på Galápagos.